Expeditie New York

Op een onmenselijk tijdstip (4:30) zijn wij opgestaan om ons te begeven naar “The Big Apple” . Natuurlijk konden wij niet weggaan voor we onze commissiegenootjes met een brute guerilla-actie wakker maakten. Onder deze actie verstaan we een snoekduik op hun bed, de reacties:

Michelle: “Dat is niet aardig”
Hugo: “OOF”
Casper,Rick,Peter: “Waaaah”
Rob schoot overeind in bed.

Op de busreis zijn we een hoop en sneeuw en regen tegengekomen maar eenmaal in New York konden we onze zonnebril weer uit de tas halen :D . Echt bijzonder is deze stad niet als je door de buitenwijken rijdt: “Het is net Kanaleneiland in het groot!”, aldus Cindy.

New York is een stad met uitdagingen, de eerste uitdaging was om de bagage door de metropoortjes te krijgen.  Je kunt de koffers namelijk niet achter je aan slepen want de poortjes zijn te smal. De volgende uitdaging was het gemis van roltrappen. Hierdoor moesten we een aantal keer onze zware koffer de trap op sjouwen. Het hostel was al snel gevonden en eenmaal onze spullen gedropt te hebben zijn we op weg gegaan naar Downtown om vanalles na te lopen, reserveringen te checken en missies uit te voeren.

Een van de grootste missies deze dag was de missie Metropas. Van half 12 (aankomst) tot 19:00 zijn wij bezig geweest om de passen uit de automaten te toveren. Dit kon namelijk maar per 1 kaartje, wij wilden er 40. Daarnaast moest je zo gepast mogelijk betalen omdat je maar een beperkt bedrag retour kon krijgen. Even geld wisselen bij de “aardige” metroman of –vrouw was een korte droom, daar doen ze namelijk niet echt aan. Met dank aan onze McDonald held en zijn baas hebben we deze missie toch nog binnen 7,5 uur kunnen volbrengen.

Wat we verder hebben gedaan? Buskaarten gekocht, het meisje van het hostel met vragen bestookt, ontbijt voor half 9 geregeld, de omgeving rond het hostel verkend, de plaatselijke supermarkten leeggekocht, NYU bezocht, Courant Institute gelocaliseerd, 2 limousines geprobeerd te regelen bij Hertz (helaas niet gelukt, toch maar die personenauto’s), kennis gemaakt met Elmo en 3 duitsers, contact gehouden met “ons” thuisfront, de aankomsthalte van Lucky Star bezocht en daarmee meteen de weg gevonden in China Town. En als allerlaatste hebben we uitgezocht wat New York nou toch zo bijzonder maakt, we schrijven dit stukje dan ook terwijl we op Times Square zitten. Laat de deelnemers maar komen!!

Kusjes, knuffels en likjes (sorry Peter, helaas zonder stroop)

Cindy en Ines,
Expeditie New York

Dit bericht is geplaatst in Announcement, New York. Bookmark de permalink.

9 Reacties op Expeditie New York

    • Ines zegt:

      Oeh, bedankt Dick! Van Bourbon Street hadden wij ook al gehoord, maar dit is natuurlijk leuk ;) Heb je zelf nog een aanrader?

      • Dick zegt:

        Ehm, ik ben volgens mij wel in een van die toko’s geweest maar ik kan me van die avond weinig meer herinneren, laat staan waar het was. O ja, 21+ en vergeet je paspoort niet. Rijbewijs lukt misschien ook. Geniet ervan!

  1. Lieke zegt:

    Super gaaf!
    Het doet me weer denken aan de metro-automaten in Porto die hetzelfde werkten.. Gelukkig hadden ze daar wel ergens een kantoortje zitten waar ze er in 1 keer 40 konden opladen! :)

    Veel plezier nog!

    Liefs Lieke

  2. Mieke zegt:

    Fijn dat jullie goed in New York zijn aangekomen!
    Heel veel plezier daar !
    Natuurlijk een dikke kus voor mijn dochter Michelle!

    Groetje Mieke

  3. Marten zegt:

    Sounds good.
    We zijn inmiddels onderweg naar jullie toe!

    Marten
    (vastgeklemd in de bus)

Geef een reactie