Dag 3

Zondag 13 maart beloofde een mooie dag te worden. Allereerst was (de mannelijke) ondertekende jarig, maar ook stond er een mooi programma gepland. Na eerst goed ontbeten te hebben met broodjes, eieren en een tulband, gingen we om 9:00 uur richting het oudste honkbalstadion van de wereld, Fenway Park. Terwijl we door de straten van Fenway liepen, dook vanuit het niets het stadion op, dat subtiel verwerkt was in het midden van een arbeiderswijk. Eerst brachten we een bezoekje aan de indrukwekkende fanshop (1-0)*, waar menigeen een souvenier aanschafte ter herinnering aan ons favoriete rode-sokkenteam. Vervolgens was het tijd voor de rondleiding waar een enthousiaste vrouw ons van alles vertelde over het in 1902 gebouwde stadion en ons ondertussen een spoedcursus gaf over de sportgeschiedenis van de Boston Red Sox, waarbij ze ons meerdere malen zeer duidelijk maakte dat haar team toch echt wel de beste is (en niet die gasten uit New York). We namen uiteraard een kijkje op het veld, de Wall of Fame (1-1), the Green Monster (1-2) en eindigden op zeer comfortabele, donkerblauwe stoeltjes (1-3), die er al vanaf het begin bleken te staan. Na geleerd te hebben over een legendarische honkslag tegen de gele “foul”-paal, de onbegrijpelijke transfer van Boston’s grootste honkbalheld naar de Yankees en een slapende Yankee-fan, die fan werd van de Red Sox na bewusteloos te zijn geslagen door de (nog steeds) verste homerun in Fenway Park, was het tijd om te lunchen in een van de vele sportsbars in de buurt.

Na de lunch konden we onze beta-kennis weer opgraven voor het Science Museum. De reiscommissie had voor ons een (voor sommige) misselijk makende, maar wel coole “ride simulation” in petto, waarbij het scherm zo groot was dat het je hele gezichtsveld vulde en werkelijk de indruk had dat je je in een achtbaan begaf. Ook hadden ze kaarten geregeld voor een presentatie in het Planetarium, waar we, zittende in een relaxte stoel, een vette presentatie over ‘Cosmic collisions’ konden bekijken. Daarnaast was er nog genoeg te zien in het museum: er waren overal experimentjes gestald waar wiskunde, natuurkunde en andere bèta-vakgebieden op een begrijpelijke manier werden uitgelegd. Zo beelden knikkers een normaalverdeling uit, liep een treintje over de Möbius-band en kon je een aluminiumring de lucht in schieten met behulp van een condensator en een elektromagneet. De middag werd afgesloten met een indrukwekkende voorstelling waar het begrip elektriciteit werd uitgelegd met behulp van verschillende opstellingen. De show eindigde met een supervette muziekvoorstelling, die gecreëerd werd door een Tesla-spoel die op verschillende toonfrequenties de stroom kon laten doorslaan.

Tenslotte was het tijd voor iedereen om een leuke eetgelegenheid te zoeken en er nog een gezellige avond van te maken. Ondergetekenden eindigden met Gijs en Jeemijn in een gezellig grillrestaurant, waar de serveerster uitvoerig werd ondergevraagd over Amerika. Kortom, het was een geslaagde dag!

Hannah Tops & Stephan Wolbers (a.k.a. het Secretaris-team)

* Zondag 13 maart was ook de dag dat de favoriete teams van ondergetekenden (lees: Willem II – Ajax) tegen elkaar moesten spelen, vandaar dat we de tussenstand op het betreffende moment erbij hebben gezet.

Dit bericht is geplaatst in Announcement. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Dag 3

  1. C.S. Korpershoek zegt:

    Hoi zoon, goed te horen dat jullie het naar de zin hebben. Kan jullie op deze manier goed volgen. Blijf schrijven! Groetjes

  2. Ellen zegt:

    Hé, hebben ze ons idee van een Wall of Fame daar nage-aapt?! Ben wel benieuwd hoe hij er uit zag ;)

    Have fun!

  3. Alexander zegt:

    Leuke foto’s! Keep it comming!

  4. Pieter tops zegt:

    Prachtig, die historische symboliek in zo’n honkbalstadion. Mooi dat jullie daar ook geweest zijn, mooi beschreven ook. Wel misten jullie het kantelpunt in de wedstrijd van willem ii: de onterechte strafschop :) . Vandaag hopelijk ook van de universiteiten genoten. Geniet er van! Pieter tops nb: is het eten nog een beetje redelijk?

Geef een reactie