Dag 9

Het begon 19 maart vroeg in de ochtend. We gingen naar het Empire State Building voor een geweldig uitzicht. We hadden geluk dat we niet in de rij hoefden te staan. Met onze City Pass konden we zo langs de rij lopen en kregen we zelfs gratis audio!! Toen gingen we met de lift naar de 80ste verdieping. De lift telde niet in iedere verdieping, maar slechts om de tien. Toen we aankwamen op de 80ste verdieping moest we in een andere lift om door te gaan naar de 86ste verdieping. Eenmaal aangekomen op het dak hadden we een geweldig uitzicht over de skyline van New York. Onze gratis audio kon ons op ieder hoekje wat vertellen over de gebouwen waar we op uitkeken. Ook ontdekte we dat in de zon staan best prettig is, aangezien er aan de andere kant van het gebouw een behoorlijke wind stond, brrrrr!!!! Na anderhalf uur waren onze handen erafgevroren en besloten we naar beneden te gaan.

Daar verzamelden we om downtown te gaan, naar Lower Manhattan. Want hier speelden wij The Game. We moesten groepjes van 4/5/6 maken en kregen daarbij de opdracht alle belangrijke plaatsen van Manhattan te ontdekken. We kregen foto’s en moesten op dezelfde plek een zo orgineel mogelijke foto maken. Daarmee konden we punten verdienen. Woensdag wordt de uitslag bekent gemaakt! Meer punten konden verdient worden met het plaatsen van attributen op de foto. Zoals een Big Mac of een amerikaanse vlag.

Wij belandde in een groepje met Rob S., Iris en Maaike. We gingen eerst een route uitstippelen, om de kortste weg te bewandelen. Aangezien onze voeten het al heel zwaar hadden. We besloten eerst naar Ground Zero te gaan, daarna naar Wall Street. We moesten ook nog lang de tkts voor Broadway tickets!!!! Waar wel heel blij vanaf kwamen, want samen met Maaike hadden we tickets gescoord voor Cicagoooooooo! Jaja, wordt maar jaloers!

Al stuiterend vervolgden we onze weg naar de Brooklyn Bridge, waar we bijna verdwaalden op het NYPD terrein. Maar gelukkig vonden we de metro weer en gingen we naar Bowling Green, het puntje van Manhattan. Waar we onze laatste foto’s konden maken voor de wedstrijd. Ze zijn heel leuk geworden en vast en zeker later te bewonderen op de A-Eskwadraat site. Maar, of ze goed genoeg waren horen we dus pas woensdag…

Omdat Chicago al om 8 uur begon en het inmiddels al weer laat was, besloten we voor een snelle Amerikaanse hap te gaan; Mc Donalds op Times Square. Waar we geduldig wachtten tot we konden gaan. Een hamburger en een patat later hadden we nog een half uurtje niks te doen waarin Rob S besloot om maar even spontaan een tukje te doen.

Hier splitsten we in twee groepen, Iris en Rob S. besloten een filmpje te pakken, zij vonden de Broadway tickets te duur. Wij gingen samen met Maaike op pad richting Ambassador Theater voor een super awesome show. We hebben alle drie genoten en heel hard gelachen.

Nadat we terug waren in het hostel besloten Maaike en ik (Merle) nog met een groep uit te gaan. We gingen naar een 18+ party, gezien dat niet iedereen in de groep 21 was. Na lang zoeken hadden we de straat gevonden en werden we geconfronteerd met een te lange rij voor het feest, dus besloten we ergens anders een bar op te zoeken. Maar helaas werd er bij iedere bar om ID gevraagd en konden we dus niet gaan feesten. We besloten nog even naar Times square te gaan, om toch nog iets leuks te doen. Rond 2 uur kwamen we aan op Time Square en met uitzondering van de hoeveelheid taxi’s en grote auto’s was het zowat uitgestorven op de wandelpaden, een mooi contrast met overdag! Na lekkere hamburgers en mcflurry’s besloten we de metro terug te pakken om heerlijk naar bed te gaan. Mijn voeten konden deze rust best wel gebruiken!!

Knuffels vanuit de USA!

Merle en Judith.

Dit bericht is geplaatst in New York. Bookmark de permalink.

Geef een reactie